Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Fag ped dag i samarbeid med UiB

februar 2, 2018 @ 09:15 - 12:00

I samarbeid med Fag. ped. dag ved Universitetet i Bergen arrangerer vi tre foredrag på museet. Foredragene på museet er gratis og har ofte vært svært populære, så møt opp i god tid! Her er det prinsippet om førstemann til møllen som gjelder.

09.15-10.00: Knut Andreas Bergsvik, professor i arkeologi. «Samfunnet i steinalder – belyst med hellerfunn fra Hardanger». På de aller fleste boplasser fra steinalder finner en bare redskaper av flint og kvarts. Men en sjelden gang dukker det opp steder der organisk materiale er bevart. I Herand i Hardanger har utgravninger av to hellere gitt rike funn av bein etter fisk og pattedyr, og arkeologene fant også beinredskaper. Disse funnene gir ny innsikt i hvordan menneskene fisket og jaktet i eldre steinalder, men også hvordan folk brukte kysten og fjorden i ulike deler av året.

10.15-11.00: Sverre H. Bagge, professor emeritus i historie.»Europeisk statsdannelse – hvordan og hvorfor?» Europa er inndelt i enkeltstater og en veksling mellom større og mindre enheter, i motsetning til imperiene som Kina. Foredraget tar for seg Europakartet og utviklingen av institusjoner, rettsvesen, kirke og religion som til dels var en følge av Europas oppdeling. Historiker Sverre Bagge har forsket mye på mentalitet og statsdannelse i middelalderen, og er trolig Norges mest siterte humanist. Han ledet Senter for middelalderforskning ved UiB, et av Norges sentre for fremragende forskning. Senteret drev forskning på europeisering i utkanten av den vestlige kristenhet i middelalderen.

11.15-12.00: Gitte Bastiansen, Museumspedagog Museum Vest. «MuseumsLosen – veiviseren til læring i museene«. Museene tilbyr en mengde undervisningsopplegg for alle skoletrinn, innenfor en rekke fag og emner. Plattformen MuseumsLosen.no skal gjøre det enkelt for lærere å finne tilbud tilpasset skolens fagplaner – og vil være en arena for tettere samarbeid mellom skole og museum.

Gratis adgang

 

 

Detaljer

Dato:
februar 2, 2018
Tid
09:15 - 12:00

Adresse

Postadresse: Postboks 7800, 5020 Bergen.
Besøksadresse: Haakon Sheteligsplass 15, 5007 Bergen.

Kontaktinformasjon

Telefon: 55 54 96 00
Telefon samlingene: 55 54 96 15
Kontakt: Klikk her
Org. nr: 980 769798

Copyright © 2019 Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum