Ledig stilling ved Bergens Sjøfartsmuseum: MARINARKEOLOG

Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum lyser ut fast stilling som marinarkeolog. Museet har i dag to fast ansatte marinarkeologer og har behov for å øke bemanningen med en ny medarbeider i 100 prosent stilling.

Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum jobber for å videreutvikle og formidle kunnskap om norsk og internasjonal sjøfartshistorie og forvalte marine kulturminner i Hordaland, Sogn og Fjordane og på Sunnmøre. Organisatorisk inkluderer museets virksomhet Stiftelsen Bergens Sjøfartsmuseum, Stiftelsen Norsk Sjøfartshistorisk Forskningsfond og Venneforeningen Bergens Sjøfartsmuseum.

Bergens Sjøfartsmuseum har tre målsetninger for den marinarkeologiske virksomheten.
– Forvalte kulturminner under vann og statens eiendomsrett til disse, samt å undersøke og registrere kulturminner.
– Vurdere om marine kulturminner blir truet ved planer og tiltak i sjø og vassdrag.
– Formidle kunnskaper om og skape gode holdninger til marine kulturminner.

Arbeidsoppgaver
Stillingen vil få oppgaver knyttet til saksbehandling og feltarbeid innen marinarkeologi:

– Behandle planer om inngrep i sjø og vassdrag, samt avgi museets uttale til fylkeskommunenes kulturavdelinger
– Undersøke og behandle funnmeldinger
– Planlegge, gjennomføre og dokumentere marinarkeologisk feltarbeid
– Utadrettete formidlingsaktiviteter
– Ved behov bistå med øvrige museumsoppgaver

Master i arkeologi.
Erfaring innen kulturminneforvaltning, saksbehandling og kjennskap til forvaltningsdistriktet.
Yrkesdykker klasse A eller B
Grunnleggende kjennskap til ArcMap
Gjerne førerkort klasse B
Fungere godt i små grupper