Kvinner til sjøs – temadag på museet søndag 6. mai kl. 13

Hør den spennende historien om da kvinnene inntok skipsfarten for alvor. Norsk skipsfart som arbeidssted har tradisjonelt vært dominert av menn. Men spesielt fra og med 1960-årene har flere kvinner tatt arbeid til sjøs. I samarbeid med MEMOAR og Bjørn Enes inviterer vi til fortellerpanel der kvinnelige sjøfolk selv forteller om hvordan det var å dra til sjøs.

De tre er:

Ingebjørg Sæther tok telegrafistskolen i 1963 – før hun hadde satt sine bein ombord i et handelsskip. Hun seilte utenriks i «gullalderen» og gikk i land i 1973.

Arnhild Vada Eggum begynte som salongpike i 1970, tok telegrafistskolen og seilte først i utenriksfart, så på oljerigger og plattformer. Da ingen hadde bruk for telegrafister lenger, gikk hun over i arbeid som purser på Hurtigruten

Kjersti Selvik Wengshoel startet som vaskedame på ferjen mellom Forsand, Lauvvik og Oanes i 1990. Hun «glei over» i dekksarbeid etter hvert, og etter ti år på ferje ble hun med i ei gruppe som tok styrmannsskolen i Stavanger. Wengshoel begynte å seile som styrmann fra 2002 – og avanserte til kaptein før ho sa farvel til ferjene og dro ut på storhavet. Hun har seilt som styrmann og overstyrmann i supplyflåten fram til krisen i 2015 – da ble hun arbeidsløs for første gang. Men bare i et halvt år – så sto hun på broa igjen denne gangen på Hurtigruten.

Bjørn Enes fra MEMOAR vil være ordstyrer.

Vanlig inngangsbillett:
Voksne 90,- Student 50,- Barn/medl. i venneforeningen gratis